mosa matt 1

De geglazuurde wandtegels uit de nieuwe Mosa Matt Collection zijn matter en tactieler dan alle geglazuurde wandtegels die momenteel in de markt zijn. De tegels zijn leverbaar in de formaten 10 bij 30, 15 bij 15 en 15 bij 30 centimeter, in keramische aardetinten, zwart, wit en neutraal grijs. Met eenzelfde poedermatte uitstraling als ongeglazuurde vloertegels, maar wel met behoud van de hoge Mosa-normen dankzij een innovatief Mosa glazuurprocedé.
mosa matt 2


Glanseenheden en lichtreflectie
De Nederlandse Organisatie voor toegepastnatuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) heeft aangetoond dat de matheid van de Mosa Matt Collection veel hoger is dan die van de huidige geglazuurde matste wandtegels in de markt.
Daarbij treedt slechts een zeer klein verschil in lichtreflectie op, waardoor in ruimtes met wanden die zijn bekleed met tegels uit de Mosa Matt Collection ongeveer dezelfde hoeveelheid licht wordt ervaren als bij andere geglazuurde wandtegels (Onderzoeksrapport nr. TNO-TQSRAP 07-205).

mosa matt 3

Poedermatte wandtegels
De poedermatte wandtegels zijn matter en tactieler dan alle geglazuurde wandtegels die momenteel in de markt zijn en overtreffen de kwaliteitsstandaard van EN 14411 BIII. Ze zijn modulair inclusief 3 millimeter voeg, waardoor Mosa vloertegels hier modulair op aansluiten. Ze hebben tenminste één volledig geglazuurde zijkant, wat het realiseren van uitwendige hoekaansluitingen vergemakkelijkt. Chemisch bestand. Maatvast. Samen met de volledig op de kleuren van de wandtegels afgestemde ongeglazuurde vloertegels zijn monochroom betegelde ruimtes te realiseren.

Meer in: mosa.nl